La Mie Câline

Posledně jsem psal o tradiční pekárně v Montpellieru, před kterým se tvoří po celý den fronta,   dneska to vezmu z druhé strany.
La Mie Câline je vlastně řetězec pekařství, kde člověk může něco pojíst od brzkého rána, do pozdního večera. Od běžných pekařství - Boulangerie - se liší jednak šíří sortimentu, tak svižností obsluhy, a proto se mu zjevně daří.

Kromě klasického "vídeňského" pečiva, tedy kroasanků, rozinkových šneků a čokoládových kapes, prodávají i nejrůznější sendviče, quiche, žemle se sýrem co bleskem rozpečí v mikrovlnce, kávu čaj, džusy, prostě víc bufet než standardní pekařství.

Obsluhu tvoří z velké většiny mladí lidé, jsou rychlí, přátelští, usměvaví, a to tak, že člověk má pocit, že když vám přejí "nádherný den"myslí to opravdu a upřímně, a ne jen že plní úkoly podle firemního protokolu jednání se zákazníkem.

La Mie Câline je rodinná firma, jejíž počátek datují do roku 1985, takový ten Baťovský příběh začali s jednou pekárničkou ve Vendée, v roce 1994 měli už 22 v poboček po Franci, stou prodejnu otevřeli v roce 2001 a dnes jich mají přes 250. Zboží pečou centrálně, rozváží zmražené, a na místě dopékají, jako, bohužel, už většina pekařství v sladké Francii.

Zjevně něco dělají správně a dobře a myslím si, že kromě čerstvého a chutného zboží je to hlavně ta rychlost obsluhy.
V běžném pekařství člověk ráno vystojí ďůlek, než na něj dojde řada. Tady do toho jdou silou - za pultem je 5 (a prý až 15) děcek, a i největší špičku zvládnou rychlostí blesku. A s úsměvem, něco, o čem se Mc Donaldům, s jejich cvičeným personálem, může jenom zdát.


A plný sortiment je po celý den, pekařství bývá za dopoledne už "vyjedeno".
La Mie Câline je dobrá a levná volba ať už klasické francouzské snídaně, nebo rychlého a jednoduchého oběda či večeře